2015 m. birželio 30 d., antradienis

Etika. Ir taip aišku.

Manydamas, kad tai nėra visiškai nereikšminga, noriu pasidalinti dalykais, kuriuos matau viešumoje. Bet mieliau nematyčiau. Lyg viskas ir taip aišku.
Yra kitaip manančių, bet viešąją erdvę įsivaizduoju jaukią tuomet, kai niekas aplink nereikalauja per daug dėmesio. Iškabos ir reklamos yra bėda, bet apie tai nerašysiu. Sutelksiu dėmesį į praeivius žmones.

Šitų reikia mažinti
Kažkas dar neseniai viešai argumentavo, kad būtų nejauku matyti homoseksualias poras viešumoje aktyviai demonstruojančias savo santykius. Skamba jau homofobiškai, bet argumentų ten buvo ir gerbtinų. Gal tai įsisenėjęs konservatyvumas, bet privalau pripažinti, kad man būtų tikrai nejauku matyti du vyrus ar dvi moteris besibučiuojančias ant kokio suoliuko miesto centre. Hetero poroms lyg ir galima, visuomenė nepyksta. Išeitis iš tokios dilemos būtų dvejopa: arba visi arba niekas. Galiausiai tai lieka klausimu, kuris variantas sukurtų jaukesnę visuomenę? Vieniems nemalonus per didelis ekspresyvumas, kitiems santūrumas sukuria abejingos aplinkos pojūtį.
Na, o man, vėliau paaiškėjo, jog vyras ir moteris toje situacijoje geriau tik tuo, kad tai jau nėra neįprastas reginys. Still inappropriate.
Šitai negerbia ne tik aplinkinių. 
Iš patirties, labiau intelektualios poros yra pastebimai konservatyvesnės. Iš jų nesulauksi to, kas paveiksliukuose, nes jie bent jau gerbia vienas kitą, o neretai ir aplinkinius. Tiesa, vis dar manau, kad galima ir dar šį bei tą paslėpti. Dabar galima pamatyti ir gana santūrių porų, tokių plius minus per vidurį bei visiškų išsišokelių( žr. pav.) Aišku, su žemesniu intelektu siejamas, problematiškas vyriškumas kraštutiniu atveju virsta nepagarba ne tik aplinkiniams bet ir artimam žmogui. Bet jų taip lengvai juk neišmokysi, ar ne? Ko trūksta, manau, tai mums nereikia to in the middle. Tegul lieka santūrieji bei išsišokeliai. Manau, tai neatims spalvų iš pasaulio, o tiesiog įregistruos naują visuomenės normą.
Kas per?! 

Man patinka elgesio taisyklės. Tiesiog patogu turėti kokį nors požymį, kuris padėtų apsispręsti, kaip elgtis. Mano taisyklė: savo elgesiu neatkreipti į save per daug dėmesio. Šiaip, praeidamas pro vaikiną su mergina mieliau nematyčiau relationship status. Tiesa, pabrėžtina, kad laikymasis už rankų (geriau ne už liemens ir jokiu būdu ne kabinant ranką ant sprando) yra priimtinas reiškinys išskyrus atvejus, kai tai trukdo eismui (tai irgi neretai pakliūvanti smulkmena) arba dėl kokių nors priežasčių atkreipia daugumos aplinkinių dėmesį. 


Labai patiko man viena pora, kurie pirmą kartą tądien kur nors susitikę apsidairo ir jei niekas nemato paskubomis pasibučiuoja. Jei aplink per daug žmonių arba vienas kuris nors stebi, jie susižvalgo ir pasisveikina žodžiu. Super. 

2 komentarai:

  1. Ooga booga:
    ne į tą laukelį komentarą parašiau. Uch och...
    Tai su ten bučiavais apsidairydamas, kad jau tokią besislapstančią porą žinai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal nekokybiškai užrašiau. Nesislapsto jie, negalima taip pavadinti. Nebūtina jiems, kad niekas nepamatytų. Bet jei vienas ar keli žmonės yra kartu su jais arba tiesiog aplink daug žmonių vaikšto, tuomet renkasi santūresnį variantą.

      Panaikinti